Makaron Fabiani Trottole z czterema serami

1 paczka makaronu Trottole – Pastificio Fabiani
50g koziego dojrzewającego
50g sera typu Provolone
80g sera Gorgonzola
40g sera Parmezan
20 g z masła
15g mąki do zagęszczenia sosu
300 ml z mleka
1 mała cebula
Pieprz

Sery (oprócz parmezanu) pokrój na kawałki i odstaw na bok. Na patelni roztop masło i zrumień
cebulę. Dodaj mąkę i wymieszaj trzepaczką. Dodaj mleko i gotuj przez 5 minut, mieszając trzepaczką.
Dodaj sery i zmniejsz ogień. Mieszaj drewnianą łyżką do rozpuszczenia.
Ugotuj makaron aldente. Wyłóż do naczynia żaroodpornego, polej sosem serowym, posyp
parmezanem i odrobiną pieprzu.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 ° przez około 20 minut.

Shopping Cart