Makaron gryczany świderek Fusilli z pesto, pistacjami i łososiem

Składniki:

1 paczka makaronu gryczanego świderek Fusilli – Fabijańscy

120g łuskanych pistacji

1 gałązka bazylii

3 kostki lodu

Sól do smaku

25g Parmigiano Reggiano

Oliwa z pierwszego tłoczenia do smaku

1 ząbek czosnku

100 g wędzonego łososia

Pistacje włóż do blendera, dodaj czosnek, parmezan, bazylię i olej, a następnie zmiksuj.

Po uzyskaniu gładkiej „śmietany”, sprawdź smak i jeśli to konieczne, dodaj sól. Dodaj olej i kostkę lodu, które są potrzebne, aby sos nie ciemniał.

Ugotuj makaron prawie domiękkości. 

Makaron delikatnie odcedź, dodaj sos i pokrojonego w drobne kawałki łososia. Podawaj na gorąco, posypując posiekanymi pistacjami.

Shopping Cart