Makaron jaglany świderek Fusilli z cukinią i sosem z szafranu

Składniki:

1 paczka makaronu jaglanego świderek Fusilli – Fabijańscy

1-2 cukinie

1 opakowanie ricotty

Kilka pręcików szarranu

Oliwa z pierwszego tłoczenia

Sól i pieprz

Cukinię pokrój w cienkie pół-plasterki. Na patelni podgrzej trochę oleju i dodaj cukinię. Duś przez kilka minut pod przykryciem. Wyłącz i dopraw solą.

Szafran zalej odrobiną gotującej się wody i wymieszaj z ricottą, tak aby powstał kremowy sos.

Przełóż makaron na patelnię z sosem i dolewaj gotującą się wodę, aż uzyskasz pożądaną konsystencję kremu.

Ugotuj makaron jak wg wskazówek na opakowaniu, wyłóż na talerze, dodaj cukinię i okraś sosem. Posyp delikatnie świeżo zmielonym pieprzem.

Shopping Cart