Makaron orkiszowy penłoziarnisty Papparedelle Arlekin

Składniki:

Makaron orkiszowy pełnoziarnisty Papparedelle – Fabijańscy

1 cebula

1 ząbek czosnku

1 papryka

1 bakłażan

1 marchewka

1 cukinia

2 pomidory

100g mrożonego groszku

4 orzechy włoskie

50g tartego parmezanu

Sól do smaku

Postaw patelnię na ogniu z olejem. Cebulę i ząbek czosnku pokrój w cienkie plasterki. Smaż przez 3 minuty, aż cebula się zarumieni.

Pokrój w kostkę warzywa: paprykę, bakłażana, marchewkę i cukinię. Wrzucaj na patelnię w kolejności: najpierw zielony groszek, następnie marchew, paprykę oraz cukinię i bakłażany. Na koniec dodaj posiekane pomidory. Posól obficie do smaku.

Ugotuj makaron al dente i po odcedzeniu dorzuć do warzyw na patelnię, podsmażając wszystko ok. 3 min..

Shopping Cart