Składniki:
Makaron orkiszowy pełnoziarnisty Papparedelle – Fabijańscy
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 papryka
1 bakłażan
1 marchewka
1 cukinia
2 pomidory
100g mrożonego groszku
4 orzechy włoskie
50g tartego parmezanu
Sól do smaku
Postaw patelnię na ogniu z olejem. Cebulę i ząbek czosnku pokrój w cienkie plasterki. Smaż przez 3 minuty, aż cebula się zarumieni.
Pokrój w kostkę warzywa: paprykę, bakłażana, marchewkę i cukinię. Wrzucaj na patelnię w kolejności: najpierw zielony groszek, następnie marchew, paprykę oraz cukinię i bakłażany. Na koniec dodaj posiekane pomidory. Posól obficie do smaku.
Ugotuj makaron al dente i po odcedzeniu dorzuć do warzyw na patelnię, podsmażając wszystko ok. 3 min..