Makaron z ciecierzycy świderek Fusilli alla puttanesca

Składniki:

1 paczka makaronu z ciecierzycy świderek Fusilli – Fabijańscy

50g oliwek zielonych drylowanych

200g pomidorów

20g kaparów

3 anchois

1 ząbek czosnku

1 gałązka pietruszki

1 ostra papryczka

Sól dla smaku

Oliwa z pierwszego tłoczenia

Obierz czosnek, następnie pokrój go w cienkie plasterki, pokrój także papryczkę chili, a następnie usmaż na oliwe. Po minucie smażenia dodaj anchois, po kolejnych 2 minutach dodaj pokrojone pomidory i smaż kolejne kilka minut.

Ugotuj do miękkości makaron.

Podczas gdy makaron się gotuje, włóż oliwki oraz kapary do sosu, wymieszaj i pozostaw na kilka minut do przegryzienia smaków.

Na ugotowany makaron wyłóż sos. Podawaj i podawaj z dodatkiem posiekanej natki pie

Shopping Cart