Makaron z ryżu białego – pyszne literki

Składniki:
1 paczka makaronu z ryżu białego Pyszne literki – Fabijańscy
250 g świeżego szpinaku lub mrożonego
100g szynki gotowanej
1/2 cebuli
Oliwa z pierwszego tłoczenia
Sól
Tarty Parmezan

Gotuj szpinak przez kilka minut na patelni z niewielką ilością wody. Po ugotowaniu odcedź, wyciśnij i
posiekaj. Drobno pokrój cebulę i usmaż na niewielkiej ilości oliwy. Dodaj szpinak i pozwól mu się
przegryźć z cebulką. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę szynkę. Gotuj około 5 minut, następnie
dopraw solą i pieprzem i wyłącz ogień. Makaron ugotuj prawie do miękkości, odcedź i dodaj na
patelnię. Ogrzewaj razem około minuty. Podawaj posypany parmezanem.

Shopping Cart