Makaron z ryży białego świderek Fusli orientalny

1 paczka makaronu z ryżu białego świderek Fusilli – Fabijańscy

30 g suszonych grzybów

2 dymki 

1 marchewka

100 g zielonego groszku, świeżego lub mrożonego

2 papryki (1 czerwona / 1 żółta) 

1 łyżka sosu sojowego 

4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia

Sól i pieprz do smaku 

Grzyby namocz w gorącej wodzie 10 minut, następnie pokrój w spore kawałki i podsmaż na patelni z 2 łyżkami oleju i sosem sojowym. W woku podsmażyć marchewkę pokrojoną w paski, dymkę pokrojoną w plasterki, groszek z 2 łyżkami oleju. Ugotuj makaron al dente i podsmaż w woku (lub w dużym rondlu) z wcześniej przygotowanymi grzybami i warzywami, dopraw posiekaną natką pietruszki i okraś oliwą.

Shopping Cart