Makaron z soczewicy czerwonej muszla Gnocchi sardi – sałatka w greckim stylu

Składniki:

1 paczka makaronu z soczewicy czerwonej muszla Gnocchi Sardi – Fabijańscy

150 g sera feta

2 garście czarnych oliwek

Około 20 pomidorków koktajlowych

do smaku oregano, bazylia (najlepiej świeża), sól i pieprz

oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia

Ugotuj makaron w dużej ilości osolonej wody do miękkości. Odcedź, polej kilkoma kroplami oliwy, by się nie skleił się, przykryj i poczekaj aż wystygnie. 

Przygotuj sos z oliwy, oregano i bazylii. Pokrój fetę w kostkę lub jeśli chcesz, możesz ją również pokruszyć. Pomidorki koktajlowe umyj i pokrój na pół, czarne oliwki bez pestek przekrój na pół.

Makaron polej sosem. Dodaj resztę składników, szczyptę soli i pieprzu i delikatnie wymieszaj. 
SMACZNEGO 😊

Shopping Cart