Składniki:
1 paczka makaronu z soczewicy czerwonej muszla Gnocchi Sardi – Fabijańscy
150 g sera feta
2 garście czarnych oliwek
Około 20 pomidorków koktajlowych
do smaku oregano, bazylia (najlepiej świeża), sól i pieprz
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
Ugotuj makaron w dużej ilości osolonej wody do miękkości. Odcedź, polej kilkoma kroplami oliwy, by się nie skleił się, przykryj i poczekaj aż wystygnie.
Przygotuj sos z oliwy, oregano i bazylii. Pokrój fetę w kostkę lub jeśli chcesz, możesz ją również pokruszyć. Pomidorki koktajlowe umyj i pokrój na pół, czarne oliwki bez pestek przekrój na pół.
Makaron polej sosem. Dodaj resztę składników, szczyptę soli i pieprzu i delikatnie wymieszaj.
SMACZNEGO 😊