Makaron z soczewicy czerwonej świderek Fusilli z pesto a`la Trapanese

Składniki:

1 paczka makaronu z soczewicy czerwonej świderek Fusilli – Fabijańscy

50g obranych migdałów

10 pomidorków koktajlowych

1 pęczek świeżej bazylii

50g sera, np. Pecorino

1 ząbek czosnku (opcjonalnie)

Do smaku sól, pieprz, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia

Zblenduj Pecorino ze obranym czosnkiem, migdałami i bazylią za pomocą blendera. Dodaj pomidory koktajlowe, szczyptę soli i kroplę oleju i dalej miksuj. Wyreguluj konsystencję pesto oliwą – pesto powinno być kremowe, a nie płynne.

Ugotuj makaron do miękkości, polej sosem.

Aby uzyskać gładszy efekt pesto, można usunąć skórkę z pomidorków koktajlowych. 

Shopping Cart