Makaron z soczewicy żółtej świderek Fusilli w aromatycznym ziołowym sosie

Składniki

1 paczka makaronu z soczewicy żółtej świderek Fusilli – Fabijańscy

4 łyżki świeżych (posiekanych) ziół aromatycznych (oregano, bazylia, rozmaryn, pietruszka)

60 g startego parmezanu 

3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia

4 średnie pomidory

Sól i pieprz do smaku

1 szalotka

Na dużej patelni zrumień na oleju drobno pokrojoną szalotkę. Gdy się zarumieni, dodaj pokrojone w kostkę pomidory, drobno posiekane aromatyczne zioła, sól i pieprz i delikatnie podsmażaj przez 5-6 minut na małym ogniu. Ugotuj makaron prawie do miękkości i podsmaż chwilę na patelni z aromatycznym sosem pomidorowym. Makaron podawaj natychmiast na gorąco.

Shopping Cart